Villa c7   Appartement c4  Studio c1  Kusadasi c5

Kusadasi - omgeving

In de omgeving van Kusadasi is genoeg te doen en te zien...

Om van de oudheid van de omgeving van Kusadasi meer te weten te komen, neem ik je mee naar 546 voor Christus. Ruim 2.500 jaar geleden verliest de federatie een van de grootste zeeslagen uit de geschiedenis tegen de Perzen, die dan ook het hele gebied over hebben genomen. In ongeveer 200 voor christus komen onze Romeinse vrienden om de hoek kijken en die blijven gezellig lang hangen. Totdat het Romeinse Rijk in het jaar 395 wordt opgedeeld in oost en west. Kusadasi en omgeving behoren dan automatisch bij het Byzantijnse (oost Romeinse)Rijk. Ephese is een schitterende stad welke het best bewaard is gebleven uit de oud Romeinse tijd en is tevens de meest bezochte archeologische plaats in Turkije. De excursie wordt begeleid door een professionele gids en je zult dus alles horen over deze historisch plekken, de Tempel van Artemis (een van de zeven wereldwonderen), geografie, cultuur en economie van Turkije. Ephese ligt op ca 17 kilometer van Kusadasi.

Om een impressie te krijgen wat er allemaal te zien is, bekijk dat deze film van Ephese. Ephese bij nacht is ook de moeite waard.

Je kan daarna een bezoek aan brengen aan het huisje van Maria waar zij de laatste 6 jaar van haar leven heeft doorgebracht. Dit ligt boven in de bergen op steenworp afstand van Ephese. Lees hier meer over.

Ook kan je in dit gebied van Turkije een indrukwekkend natuurverschijnsel in de vorm van de kalksteenterrassen van Pamukkale bekijken. Aanrader voor in het voorseizoen (in het naseizoen zijn de kalksteenterrassen vaak uitgedroogd). Pamukalle ligt op ca 190 km afstand van Kusadasi.