Villa c7   Appartement c4  Studio c1  Kusadasi c5

Kusadasi - Sportief

Hou je van paardrijden, dan kan je om 9:00 ten Noorden van Kusadasi richting Ephese paarden huren. Langs kleine cowboy weggetjes, door berglandschap, de rijke natuur en het boeren landleven kom je na de lunch op het Noordelijker gelegen Pamucak strand, waar je heerlijk kan zwemmen en met de paarden door het water kan galopperen. Op dit strand komen 's avonds veel Turken die na hun werk op het strand BBQ-en. Het zeer uitgestrekte Pamuçak strand ligt ongeveer 10 km ten noorden van Kusadasi. Het strand is lang (7 km) en breed (60m) en vormt een natuurlijke grens tussen het einde van de Kucuk Mendederes rivier-delta en de zee. Het strand gaat over in een duin gebied, afgewisseld met moerasachtige stukken. Prachtige natuur en oorspronkelijk een vogelreservaat, maken dit strand bijzonder geschikt voor strandwandelingen. Er is maar een toegangsweg naar dit strand en die is te bereiken met de Kusadasi - Selçuk lijn. Dit is tevens ook het enige strand in de regio met een grote camping. Waar deze weg het strand bereikt zijn wat eenvoudige strandrestaurants en een paar strandstoelen en parasols te huur. Maar ga je links of rechts hier het strand op, dan heb je aan weerszijde kilometers leeg strand. Alleen tijdens weekenden in de maanden juli-augustus kan het wat drukker zijn. Loop je naar het noorden dan krijg je na een paar kilometer een klein riviertje wat het strand doorkruist en daarna weer kilometers rustig strand. Mooi zandstrand,mooie zee,maar niet helder. Het lijkt meer op de Noordzee door al het zand wat zich in het water bevindt.

Een fantastische avontuurlijke dag met 4-wheel drive auto’s (of buggy) kan je meemaken door te trekken naar de bergen, langs rivieren en rustige strandjes waar de schildpadden hun eieren leggen. De antieke stad Port of Iasos kan alleen bereikt worden via zee of met jeeps. Je komt op plaatsjes waar je anders nooit zult komen. Breng wel zwemkleding en camera’s mee ...

Je hebt de kans om op een goedkope manier te duiken met professionele duikers: zonder dat je ooit hebt gedoken. Hierbij kan je de mooiste plekjes gaan bekijken. Maar ook het halen van een duikdiploma is mogelijk met een weekcursus!

Hou je van zeevissen, dan kan je met lokale vissers een dag op zee om de vangst van je leven aan de haak te slaan...

 

 

 

 

 

 

 

Ben je op zoek naar een adrenalinekick, ga dan een dagje skydiven (vliegveld is vlakbij Kusadasi ... ligt tussen Kusadasi en Ephese in), fly boaten of parasailen. Als je bij het lezen van de kreet "fly-boaten" geen idee hebt wat dat inhoudt, bekijk dan even onderstaande filmpjes.

Als je dacht dat bij waterskiën het adrenaline-niveau beperkt blijft, heb je het mooi mis (film).